//Taxi börjar köra på vätgas

Taxi börjar köra på vätgas

Taxi 020 blir landets första taxibolag att köra med bränslecellsbilar. Tre stycken ix35 Fuel Cell av Hyundai tas i drift under våren och kommer att köras i Stockholmsområdet.

Bilarna kommer att trafikera Storstockholm med huvudsaklig utgångpunkt ifrån Arlanda där bilarna även kommer att tankas, på Sveriges första kommersiella tankstation för vätgas som invigdes under hösten 2015.

Taxi 020 satsar på att vara helt fossilfria 2025.

– Tekniken med bränsleceller har verkligen utvecklats de senaste åren, och man kan få en riktigt bra räckvidd på en tankning vilket naturligtvis är viktigt för oss som taxibolag. Vidare passar Hyundais ix35 Fuell Cell oss väldigt bra då bilen är mycket rymlig och kan ta upp till fyra passagerare, säger Frederick Scholander, marknads- och försäljningschef på Taxi 020.

Hyundais ix35 Fuel Cell är världens första serietillverkade bränslecellsbil som drivs av vätgas. Bilen drivs av en elmotor, men istället för att kraften kommer från ett laddbart batteri (som med konventionella elbilar) kommer den från en bränslecell som konverterar vätgas till ström. Bilen har en räckvidd om 60 mil per tankning, och att tanka fullt tar endast ett par minuter.

2016-02-22T09:53:51+00:002016-02-22|Bränslecellsfordon|