/, Bränslecellsfordon/Tre vätgastankar i ny Audi A4 Quattro

Tre vätgastankar i ny Audi A4 Quattro

Audi visar upp en bränslecellsvariant av nya Audi A4 Quattro. Bränslecellens effekt är 110 kW och batteriet ska kunna leverera 100 kW.

Batteriet framstår som ganska stort, men energiinnehåll har ännu inte presenterats. En detalj som skiljer sig från både Toyota, Hyundai och Honda är att denna konceptbil har tre vätgastankar. Utöver de två traditionellt placerade tankarna under och bakom baksätet finns även en tank nertill mellan framsätena. Bilen drivs med två motorer; en på framaxeln och en på bakaxeln vilka levererar 90 respektive 140 kW. Accelerationen uppges till under sju sekunder (0-100 km/h) och räckvidden till 600 km. Här finns en animerad film där de olika delarna i drivlinan visas.  Källa: Audi

Vätgas Sverige kommenterar:

De tre tankarna ser ut att kunna lagra mer vätgas än de tidigare bilmodeller som visats, men ännu finns inga siffror på detta. Batteriet kan leverera betydligt högre effekt än de vi hittills sett, vilket kan kopplas till förväntan på köregenskaper såsom acceleeration för en Audi. Det behövs tyska bränslecellsbiltillverkare efter att Daimlar en tid lyst med sin frånvaro när det gäller att presentera koncept och framtida produktionsmodell inför sin planerade lansering 2017.

2016-03-15T09:44:18+00:002016-01-18|Analys, Bränslecellsfordon|