/, Mobila bränsleceller/Ezelleron lanserar portabel bränslecell genom Kickstarter

Ezelleron lanserar portabel bränslecell genom Kickstarter

Det tyska företaget Ezelleron har lagt upp ett finansieringsprojekt för sin produkt Kraftwerk; en fastoxidbränslecell (SOFC) i fickformat för att ladda telefoner och läsplattor. Eftersom det är en högtemperaturbränslecell av SOFC-typ kan den drivat med propan/butan som säljs för tändare och friluftskök. En fyllning med gas ska räcka till 11-iphoneladdningar.

Vätgas Sverige kommenterar:

Detta är definitivt den lösning som har högst energidensitet då vätgasen lagras utrymmeseffektivt vid lågt tryck i propan/butan. I och med att dessa bränslen innehåller kol släpper dock enheten ut koldioxid vid användning. Det finns dock klimatkompenserad gasblandning att köpa. Bränslet är tillgängligt världen över och det är en lösning som kan tilltala de som inte vill vara beroende av elnät under längre perioder.

2016-03-15T10:16:54+00:002015-01-21|Analys, Mobila bränsleceller|